Over Colours

Over Colours
delimiter image

Saskia de Wit

In 1998 ben ik toevallig in aanraking gekomen met het schminken van kinderen. Al heel snel werd ik gegrepen door het schmink-virus!

Inmiddels heb ik vele cursussen en workshops gevolgd en is mijn hobby uitgegroeid tot een bedrijf waar ik fulltime in werk.

 

Een Droom Is Werkelijkheid Geworden!
Mijn verhaal
delimiter image

Vanaf 1998 heb ik verschillende cursussen kindergrime gedaan. Destijds hoofdzakelijk om mijn eigen kinderen te schminken en te helpen op school.
Al snel wilde ik meer leren en heb ik samen met een vriendin een uitgebreide theatergrime opleiding gevolgd aan het CVA in Tilburg bij Jenny Heijnen.
Daarna hebben we nog de beroepsopleiding Visagie gedaan bij Micky Jooren in Tilburg.

Omdat je in dit vak nooit uitgeleerd bent, volg ik zoveel mogelijk workshops van internationale painters.
Ik heb verschillende workshops gevolgd bij de Wolfe Brothers, Mark Reid, Lynne Jamieson, Julie Oliver & Claire Pick, Olivier Zeegers, Heather Green, Jinny, Nicole Heijdenrijk en Pashur.
Tegenwoordig organiseer ik zelf deze workshops in samenwerking met Superstar BV.
Wij hebben al grote namen te gast gehad waaronder de Wolfe Brothers, Heather Green, Margi Kanter, Jennifer Parker en Nurit Pilchin, Ksenia en Marcela Bustemante

Verder heb ik om mijn werk, en dat van de cursisten, zo mooi mogelijk vast te leggen een hele leerzame fotocursus gedaan bij Willem Laros.
Ik heb een aantal jaren als visagiste gewerkt bij het make-up merk John van G, maar gemerkt dat mijn hart toch bij de kindergrime ligt.

Jarenlang kwamen alle kinderen uit onze straat hier regelmatig over de vloer om geschminkt te worden en was ik te vinden op heel veel evenementen in onze regio om te schminken. Gelukkig weten nog steeds vele geduldige modellen de weg naar mijn atelier te vinden.

In mijn eigen atelier in Oosterhout (NB) heb ik 15 jaar lang schminkcursus en workshops gegeven.
Inmiddels heb ik al vele cursisten opgeleid en zijn er verschillenden in mijn voetsporen getreden.

Image module
SchminkWebshop Colours
delimiter image

Sinds begin 2015 ben ik gestopt met cursus geven om me helemaal te focussen op SchminkWebshop Colours en ook nog tijd over te houden om te genieten van de mooie dingen van het leven!

In mei 2011 kwam nog een droom uit: mijn eigen boek; Eindeloos Schminken, dit is inmiddels vertaald in het Engels en Duits en wordt dus internationaal verkocht!
In november 2012 is er nog een deel 2, Eindeloos Schminken Plus uitgekomen.

In de webshop verkoop ik onder andere bijna het hele assortiment van Superstar en ik werk heel nauw samen met Superstar BV.

Naast SchminkWebshop Colours heb ik nog een webshop: www.superstarbelgie.be.
Dit is het officiële consumenten verkooppunt van Superstar voor België.

Image module